zondag 6 januari 2019

Wat is er leuker dan even helemaal ongeremd....

Als je op vakantie gaat, met je gezin, vrienden en vriendinnen of met jezelf en je verblijft in een huisje, een hotel, appartement of op een kamer, wat is er dan leuker dan even helemaal ongeremd de vrolijkheid de overhand te laten nemen en op de bedden te springen? NIETS toch?!

Ok, ik begrijp wel, dat doe je niet overal en niet met gelijk welk gezelschap. Maar toch. Zelfs dan kan het.
Nóg EXCUSES of redenen en overtuigingen die je dat niet laten doen?
TUURLIJK: dat mag niet, op bedden springen. Dan heb je geen respect voor dat materiaal. Voor de mensen die dat vervaardigd hebben. Voor de mensen die voor het onderhoud instaan. Je maakt dingen van een ander stuk. Je kan erdoorheen zakken en dan moet je betalen.

Overtuigingen en afspraken in overvloed om niet helemaal ten volle jezelf te zijn. Je gecontroleerde vrolijkheid. Dat is jezelf voluit leven in volle bewustzijn van wat je doet.
Afhankelijk van je (trillings)energie, dat wil zeggen, vanuit welk gevoel, met welke intentie je de dingen doet en doorheen welke bril je kijkt, ga je dingen doen of niet doen en vanuit een andere invalshoek benaderen. Ga je niet op de bedden springen omdat je wil dat je kinderen 'netjes' opgroeien in respect en verantwoordelijkheid, prima. Laat je je kinderen opgroeien waarbij je mogelijkheden benut om vrijheid van vreugde te ervaren waar je ook komt, mét behoud van respect voor ieders spullen en werk. Ook prima. Allemaal goed.

Leuke vragen om jezelf daarbij te stellen: WAAROM ZOU IK HET DOEN? maar evengoed en misschien nog meer: WAAROM NIET?
Je reactie op beide vragen, vanuit wie je bent op dat moment, is veel bepalend. Je voelt meteen waar de grootste goesting ligt. Waar het meeste vreugde en plezier aan te pas komt. Wil dat zeggen dat je dan altijd maar moet doorgaan in leukheid? Nee hoor, natuurlijk niet. Het gaat niet om de leukheid, wel om de innerlijke vreugde die je doet opbloeien en energie geeft.

Wat je nog kan doen: lekker in je blootje rondlopen, zoveel en zolang je maar wil, zonder dat er iemand meekijkt. Als je in je alleentje bent en je sluit de gordijnen. Of op de manier die het jou past. Óf je trekt een lekkere cosy piama of lounchkledij, chillkledij aan. Een jogging of een slobbertrui. Mm. Natuurlijk kan je ook sexy lingerie en kledij aantrekken en jezelf helemaal op en top verwennen en comfortabel voelen in je vrouw-zijn. Als je een vrouw bent in dit geval. Of iemand die zich vrouw wil voelen. Wat een zaligheid.

Dat kan thuis uiteraard ook allemaal. Als je dat thuis niet doet en het er van neemt op een plek waar je je even wil nestelen in een alter ego, geniet ervan! Haal eruit wat erin zit. Doe dat waarvoor je er even tussenuit gaat. Als het is om even in je zorgen te duiken, in je verdriet te duiken als dat er is, doe dat. Maar kom er vooral ook weer uit, blijf er niet in hangen. Van je zorgen maken en teveel nadenken krijg je rimpels, really. :-p En van verdriet, ja daar kan je eindeloos over uitweiden, maar blijf er niet in hangen als dat niet nodig is. Geniet van de mogelijkheden! En van je uitje! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten