woensdag 13 november 2019

Als de leerling er klaar voor is, verschijnt de meester


Haha. Vroeger dacht ik dat dat wilde zeggen, dat als je er zelf klaar voor was, leerling zijnde, er iemand in je leven zou komen die je zou bijstaan in je groeiproces, als leraar, zoiets. J Hoe naïef – zoals wel meer dingen die ik dacht. Eigenlijk ben je al een meester. Toch kennen we veel groeiprocessen als mens, omdat we onze kinderen nog niet wereldwijd verwelkomen en begeleiden – samen groeien – vanuit eenheidsbewustzijn en we als mensenmassa ook helemaal niet samenleven vanuit eenheidsbewustzijn. Je leraren lopen je hele leven gewoon om je heen.

De eigenschappen waarvan we denken of ervaren er enigszins zwakker in te staan, krijgen extra uitdaging doorheen het leven, tot je het door hebt, kan integreren, het je eigen maken en ermee kan spelen. Je krijgt exact die mensen en situaties voorgeschoteld die je nodig hebt of kan ‘gebruiken’ om dat te leren wat je te leren hebt. Je voelt als het ware een confrontatie vanuit wie je innerlijk bent met je persoonlijkheid, met hoe je reageert als mens.

Als jij zelf, als leerling, geleerd hebt te controleren of beheersen waarin je dacht – of ervaarde – zwakker te zijn, ben je meester – verschijnt de meester in jezelf. Je hebt dan veel sneller door wat in een situatie vereist is, wat het van jou vraagt, hoe je kan reageren. In het moment heb je altijd mogelijkheden te over. Afhankelijk van waar je je bevindt, ga je anders reageren en zie je ook niet altijd dat je meer dan 1 mogelijkheid hebt om te reageren. Mogelijk zet je jezelf vast, vaak in een bepaald denkpatroon. Als je vaak genoeg hetzelfde herhaalt, gaat het je opvallen wat je doet en weet je gaandeweg ook wel wat en waar het anders kan en vaak ineens ook hoe. Dat kan natuurlijk in de richting van suc6 als in de richting van domper. pssjjj

Als je begrijpt dat iedereen een wandelende Jezus is bij wijze van spreken, een wandelende God, licht en liefde, energie, bestaat uit hetzelfde materiaal als jij, een boom, een eekhoorn en een tafel, dan kijk je vaak anders naar je omgeving en ga je anders met elkaar om. Dat lukt vaak ook niet, omdat we ook weleens struggelen met persoonlijke dingetjes.

Je keuzes op elk moment spelen een gigantische rol hierin. Belangrijkste regel: wees trouw aan en eerlijk met jezelf. Respect voor jezelf is respect voor de ander. Geen respect voor jezelf... is eigenlijk ook geen respect voor de eigenheid en het leven van de ander... 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten