zondag 19 januari 2020

Eerst iets wegdoen, dan iets nieuws gaan halen of eerst iets nieuw gaan halen en dan pas het vorige wegdoen

Mensen staan op verschillende manieren in het leven en veranderen, evolueren doorheen het leven, houden dingen voor bekeken of gaan radicaal iets anders doen. Zo ook is er het idee, vanuit een zeker bewustzijn en een bepaalde energetische insteek, dat je soms beter eerst wegdoet wat je niet meer nodig hebt en dan pas gaat aanschaffen wat je wel nodig hebt.

Heel vaak - zo doen de meesten het - spelen we op veilig en zorgen we dat we eerst vb onze kleerkast aanvullen met een nieuw kledingstuk en nadien pas het oude verwerken, wegdoen of een nieuw leven geven. Als we het in huis hebben, kan het voorgaande, het oude, dat wat versleten is, weg. Da hebben we toch nog iets om te blijven dragen, hoewel het eigenlijk echt wel niet meer te doen is.

Andersom is het ook zo. Je kijkt heel erg uit naar iets nieuws, je energetische poort staat open om dat ook te ontvangen en je gelooft ook dat je iets gaat vinden wat helemaal is waar je naar uitkijkt. Vermits dat er eigenlijk toch al is, 't is juist een kwestie van het gaan halen, kan het voorgaande weg. Daarbij, als het voorgaande weg is, is vaak ook de noodzaak groter - als het vaak gebruikt wordt dan toch - en komt de actie tot realisatie er des te gemakkelijker.

De energie in beide situaties is anders en beide zijn uiteraard goed. Elke situatie is ook iedere keer weer anders en vraagt een andere - of net een gelijkaardige - invulling. Heb jij ze beide al ervaren? Wat vind jij het fijnst?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten