zaterdag 4 juli 2020

Je innerlijke wekker programmeren - wakker worden op het gewenste uur

ParagonRinkelende wekker 1

Ken je dat, dat je telkens opnieuw wakker wordt nét voor je wekker afloopt? Daar is niets vreemds aan. Als je nagaat hoe dat komt, kom je er al snel achter dat jij dat zelf doet. Je programmeert als het ware je eigen brein om op dat moment wakker te worden. Dat kan je trainen, zoals alles, door er meer aandacht aan te besteden. 

Heb je een dagelijkse routine en sta je steeds op hetzelfde tijdstip op, dan vergemakkelijk je dit proces en heb je eigenlijk geen wekker nodig. Dan hoef je het zelfs niet te trainen. Je lichaam raakt immers snel gewend aan nieuwe gewoontes. Je onderbewustzijn zal ervoor zorgen dat je wakker wordt op het gewenste tijdstip. 

Hoe doededa?
Met wekker
Terwijl je je wekker zet, bekijk je hoe laat het is op dat moment. Je stelt ook je wekker in op het gewenste uur. Je geeft je lichaam de boodschap, gewoon al door het met aandacht te doen of door het letterlijk nog eens tegen jezelf te zeggen en het in te printen, wanneer je wenst wakker te worden. Nadien ben je er niet meer mee bezig en boef baf, val je als een blok in slaap. 

Zonder wekker 
Durf je? Als je geen wekker zet, word je toch sowieso op een gegeven moment wakker (anders klopt er iets niet, waarschijnlijk je hart). Programmeer je innerlijke wekker op net dezelfde manier als hierboven beschreven: kijk hoe laat het is op dat moment, bedenk wanneer je wil wakker worden en eventueel hoeveel uren slaap je dus zal hebben voor je weer wakker wordt. That's it. 
Kijk ook naar je omstandigheden. Probeer je dit na een avondje feesten, zal dat minder goed lukken dan wanneer je er echt dagelijks bewust mee bezig bent. 

Leven zonder wekker en volgens je natuurlijk ritme is natuurlijk nog het zaligst (en gezondst) van al... 


P.S.: Val je telkens opnieuw in slaap of heb je behoefte aan langer slapen? Check even je slaappatroon. Mogelijk doe je er goed aan wat sneller onder de wol te kruipen en je uren slaap aan te vullen. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten