woensdag 8 april 2020

Kleine review

Veel interesses hebben, een eigen ritme, veel goesting om te leven, soms ook om te sterven, met veel dingen tegelijk bezig zijn en toch gestructureerd en/of afgebakend, orde weten in jouw chaos, mogelijk even uit het lood geslagen zijn, met je staart tussen de benen afdruipen, op je muil gaan,...

Voor heel wat mensen is het een MUST om in díe beweging te blijven, in dat ritme. Dingen bestuderen, exploreren, doorgeven, vormgeven, impressies verwerken door expressie ervan (en als je het niet doet krijg je een depressie; nog langer? een bore out; nog langer? duistere nacht van de ziel; hoofd laten hangen? cvs, fybro- en een hoop andere fysieke ongemakken (ok, da's ff heel kort door de bocht, maar het heeft er absoluut mee te maken); lang leve de -pressies, precies!), op welke manier dan ook. Sommige mensen gaan DOOD als ze dat niet op die manier kunnen doen.

Moet het dan altijd snel en veel zijn? Bijlange niet. Er kan zeker ook een thema als slow living en minimaliseren bij zijn op z'n tijd. Dat komt en dat gaat als vanzelf. Maar de slinger van beweging hoort erbij. Dan weer even sneller, dan weer wat uitbollen. Een goeie stabiele basis uitwerken - die ook organisch kan groeien als je de discipline ervoor opbrengt dagelijks iets aan zelfexpressie te doen - maakt dat het nadien eenvoudiger wordt. Vrijheid bekom je net in die discipline. Je eigen spel spelen. En dan kan je MASSA'S gedaan krijgen op een dag. Mét de volle goesting. Stop je met je eigen ritme, je eigen beweging, je eigen agenda, exploratie en de dingen op jouw manier te doen, ja, daar wordt je niet echt gelukkiger van.

Zing zoals je gebekt bent! En ben je scheef gebekt, dan zing je maar scheef. Het plezier dat je schept in het zingen en het uitdragen van je vreugde gaat boven 'juist' en 'perfect'. Je bent net juist door zo scheef te zingen in dat geval, want dat is precies zoals je gebekt bent. Klinkt het niet dan botst het maar. So what? Er is altijd wel iemand die er lol in heeft. En als JIJ het voor jezelf geslaagd vindt, omdat jij het voor jezelf deed op de manier dat je het voor ogen had, is er geen 'perfectere' omstandigheid. Doel bereikt.
Leef je eigen ritme, match je hier en daar in het gegeven kader of neem al je ruimte binnen het gegeven kader en doorbreek het (vaak is er zelfs geen kader als je bedenkt dat alles gewoon ook mogelijk is mits een heerlijke mindset, enthousiasme, flow, mogelijkheden zien, soms moet je gewoon de ballen hebben, doorzetten, volharden en doorheen je eigen overtuigingen werken af en toe).



















Geen opmerkingen:

Een reactie posten