vrijdag 24 april 2020

'This will change your life forever!'

Een vaak gebruikte zin in de wereld van spirituele ontwikkeling of bewustzijnsland. Niet dat er niet zoiets bestaat dat je leven een drastische wending kan geven. Niet dat er niets is wat maakt dat je nooit meer iets op een gelijkaardige manier doet of ziet als voorheen. Maar als het om een attitude gaat, een gedragsverandering, een andere manier van handelen, denken of kijken, vergeet het. Dat is niet 'forever'.

Ook al weet je hoe je alles in je leven kan creëren wat je maar wenst middels energie, frequentie en vibratie en het kan toepassen en implementeren. Ook al weet je hoe ziekte en gezondheid werken. Ook al weet je dat gebeurtenissen en situaties er niet voor niets zijn en je helpen groeien, dat je verleden of een gebeurtenis je toekomst niet hoeft te bepalen, je tijd en ruimte, situaties en relaties naar je hand kan zetten, van de 'juiste' persoon de 'verkeerde' maken en andersom, dat het leven gebeurt en er is vóór jou... En dan heb je ook nog enige levenslessen en mogelijk ook karma als je daarmee werkt. What's in a name... (Alles kan op verschillende manieren verklaard worden, ieder kiest er maar uit wat hem/haar het best ligt.)

Houding doet gigantisch veel. Dat klopt. Vanbinnen en vanbuiten. Mentaal, emotioneel, fysiek, verbaal, spiritueel, geestelijk, onderbewust, bewust, bovenbewust en wat nog allemaal. Hoe je in een situatie gaat staan. Erop reageert. Er mee omgaat. Zo vaak opnieuw tot je het helemaal door hebt en begrepen hebt. En dan nog. Forever? Vergeet het.

Het is een keuze. Succes is een keuze. Angst is een keuze. Geluk is een keuze. Liefde is een keuze. Accidenten zijn een keuze. Dat klinkt vreemd. Zeer vreemd. En toch is het zo. Het is allemaal jouw keuze. Jouw keuzes in elk moment bepalen mee je richting.
Elke emotie en elk gevoel kent een algoritme, een stappenplan, een recept en wordt op een bepaalde manier gevormd. Elk patroontje als je aan patroontjes doet. Door jou. Je herhalingen in elk gebied van je lijf en leven laten je zien of je de voor jouw goede kant uitgaat of net niet. Je relaties tonen het je, je bankrekening, je job, je gezondheid, je vreugde- en geluksbarometer....werkelijk alles is mogelijk... en toch ontloop je sommige zaken niet.

Zet je door of niet in een bepaalde richting? Krabbel je terug, klap je dicht voor de tien volgende jaren, ga je met rasse schreden vooruit, waag je de sprong, spring je in dat wilde onbekende, focus op rechtdoor? Of focus op 'je m'en fou'? Op luisteren naar je intuïtie of net het negeren ervan? Op avontuur en ik zie wel waar ik uitkom? Op positiviteit of doemdenken?

Jouw keuzes bepalen mee of je verder komt. Discipline, doorzettingsvermogen en volharding. In de juiste dingen. Consistentie. Het blijven aanhouden en herhalen van dezelfde succesvolle handelingen. Kijken naar wat je precies gelooft en waarin je gelooft. Juiste focus. Dat waar je naartoe wil. (Blijven) geloven in jezelf en je dromen en kwaliteiten. Soms los van gevoelens en emoties of wat er rondom jou gebeurt, los van mensen en situaties en meningen en zaken als coronavirussen.

Soms is het een noodzaak je gevoelens en emoties even helemaal te negeren en vol rechtdoor te gaan, no matter what. Er zijn periodes van leren voelen, periodes van spiritualiteit en bewustzijn, (hoog)gevoeligheid, periodes van fysiek en aards, van alles-is-een-geheel en complete flow, van denken en overdenken, hoger bewustzijn en empathie, loslaten, verlies, dood en verdriet, overgave, van emotie en het leren beheersen van dit alles. Periodes van gelukzaligheid, innerlijke leiding, drive, succes, vooruitgang, verbondenheid, diepgang, eenheid....Allemaal maakt het deel uit van het leven.
Uiteindelijk leef je exact het leven dat je wil leven... Alles is mogelijk. En hoe je nu precies dat leven van jou leeft... de keuze is aan jou!




Geen opmerkingen:

Een reactie posten