maandag 15 februari 2021

Compleet eronderdoor? Voedingssupplementen als gamechanger!

Voedingssupplementen zijn er in alle maten, kleuren en geuren. Van tabletten over suppo's tot vloeibaar goud, poederkes en capsules.

Verstandig om in te nemen? 

Het is uiteraard handig als de basis van je voedingspatroon gezond is. Gevarieerd en regelmatig eten dragen bij tot een gezond lichaam en gezonde geest. [Tenzij je een experimentje doet met jezelf en van de liefde en het licht gaat leven, maar dat is een ander verhaal.] Ook je daginvulling is absoluut van belang en hoe je zelf in je vel zit. Bij dat laatste begint het vaak. Vanaf het moment dat je activiteiten gaat achterwege laten die je blij maken en energie geven, zou er een belletje moeten gaan rinkelen. Blijf je dat voor een langere periode aanhouden, krijg je gemakkelijker te maken met stressreacties, moeizamer functioneren, vermoeidheid, ziekte, allergieën, overdreven emotioneel zijn of reageren, dagelijks huilen, afhankelijkheid, gevoelens van depressiviteit,... 

Wanneer je roofbouw gaat plegen op je lichaam en je wil er weer bovenop komen, volstaat het niet altijd om dat met enkel je basisvoeding te doen. Op zo'n momenten kunnen voedingssupplementen een uitweg bieden en soms zelfs 'je leven redden' op een bepaalde manier. Meer energie, positiever, blijer, meer daadkracht, juistere perspectieven,... kunnen een gevolg zijn van de juiste supplementen.

Alles wat je in je mond steekt of op je huid smeert, injecteert, brandt (tatoes), pearst (oorbellen e.d.),... heeft een effect op de werking van je lichaam. Soms zelfs op zo'n subtiele manier dat je het zelf niet eens opmerkt. Je hoeft het er niet voor te laten natuurlijk, je maakt je eigen keuzes daarin. 

Dat is ook zo voor voedingssupplementen. Het ene supplement is het andere niet. Niet alles is dus even werkzaam voor jou op dit moment en voor iemand anders misschien weer wel. Het is dus van belang dat het de juiste zijn voor een optimale ondersteuning. 

Je trekt sowieso best even na van waar de supplementen afkomstig zijn, wat erin zit, of dat is wat je nodig hebt én of er mensen zijn die er ervaring mee hebben. De beste manier om te weten te komen of het werkt, is uiteraard het uit te testen. Zeker als je het gevoel hebt ver van jezelf te zijn wat betreft pit, fut en energie en dagelijks functioneren en reageren, is het zeker het proberen waard. Na enkele dagen en zeker een week, moet je echt wel een verschil opmerken. Dat kan een lichte verbetering zijn, dat kan evengoed significant zijn. 

In de natuurvoedinsgwinkel vind je goede voedingssupplementen, vb van floradix bestaat er een uitgebreid gamma. Via de website van 4life vind je goede voedingssupplementen. Om er slechts twee te noemen.

Supplementen zijn vaak kostelijk, dus dat moet je zelf even bekijken wat het je waard is. Natuurlijk, door samen te werken met anderen, kan je mooie overeenkomsten en uitwisselingen bekomen. Daar kan je creatief mee omgaan.  

Samen met het innemen van deze extra's is het wel belangrijk dat je terug de draad opneemt van wat belangrijk is voor jou om je goed in je vel te voelen. Jezelf voeden met de voor jou passende voeding, fijne daginvulling, ontspannen de dag kunnen beleven, kleding die je graag draagt, voldoende beweging, mensen om je heen die je graag ziet en je waarderen en stimuleren in je groei.

Voedingssupplementen kan je ook nemen als je je gezond voelt, zeker als je de 50 bent gepasseerd. Dat hoeft overigens niet, er zijn manieren genoeg om fit in je lijf te blijven op elke leeftijd. De basis blijft wel je eigen verskeuken. 

  



Geen opmerkingen:

Een reactie posten